Story

Tejeda. Noin 1000 m korkeudessa oleva vuoristokylä. Kaunis auringonlasku hivelee mieltäni ja saa minut rauhoittumaan. Täällä silmä, mieli ja keho lepäävät. Koen syvää rauhaa ja yhteyttä ympärillä olevaan ihmeelliseen maailmaamme.

Usein kuitenkin tunnen rauhattomuutta ja olen täysin ylivirittyneessä tilassa. Olen koko elämäni rämpinyt tämän kanssa, tuntenut itseni erilaiseksi. Olen kuullut kommentteja: miksi olet niin vaikea, älä stressaa, ota nyt iisisti ja relaa, älä ajattele niin paljoa.

Miksi siis en voi ottaa rennosti, kuten muut kaverini? Miksi useasti työpäivien päätteksi olen täysin tiltissä? Mistä nämä tuhannet ajatukset syöksyvät sisälleni tulvaveden voimalla ja vellovat kauan, löytämättä tietään ulos? Miksi nautintoaineet kuten kofeiini, nikotiini ja alkoholi saavat kehoni käymään täysin ylikierroksilla? Miksi koen stressiä tilanteissa, jotka muut pystyvät käsittelemään olkaansa kohauttamatta? Miksi kauniit pienet asiat, musiikki sekä taiteet ja luonto saavat minut välillä kyynelten valtaan ihastuksesta?

Olen 46-vuotias mies. Tutustuin itseeni vasta suurien elämänmuutosten kourissa noin nelikymppisenä. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Noin viisi vuotta sitten luin Elaine Aronin kirjan HSP Eritysherkkä ihminen. Se kirja avasi silmäni ja toi mukanaan helpotuksen tunteen. Vihdoin ymmärsin itseäni ja käytöstäni paljon paremmin. Pienin askelin muokkaan arkiympäristöstäni ja elämästäni minulle sopivaa kokonaisuutta.

Tässä blogissa kerron erityisherkän miehen elämästä ja havainnoista arkipäivisistä elämäntilanteista aina luovuuden vimmaan ja suurimpiin juhliin asti. Miten mieleni ja kehoni reagoivat nykymaailman aistiärsykkeitä täynnä olevaan ympäristöön ja suuriin muutoksiin mitä maailma on viime vuosina tarjonnut? Valitsen jokaiseen kirjoitukseeni aiheen, jossa valotan erityisherkän mieleni ja kehoni kokemuksia sen aihepiirin ympäriltä. Ymmärrän nyt, että erityisherkkyyteni on valtavan suuri voimavara.