Matkustelu ja erityisherkkyys

16.1.2023 Yleinen

Olin pitkästä aikaa matkalla. Kolme vuotta vierähti, että näin talvella valon. Olin kaivannut valon parantavaa ja energisoivaa voimaa jo usean talven ajan. Ja odotus palkittiin.

Aamun hetket ja kaupungin heräilevä hiljaisuus ovat lomieni kohokohtia.

Vapaus, rentoutuminen ja seikkailu. Niitä kaikkea sain ja koin viikon ajan joka ikinen päivä. Hotelli sijaitsi aivan meren vieressä ja pienelle uimarannalle oli matkaa vain metrejä hotellin portilta. Tepastelin rannoilla useana aamuna ja niiden tyhjyys oli sykähdyttävää joka ikinen kerta. Erityisherkkänä lomillani vaalin rauhallisia hetkiä, jotka ovat vain minun ja luonnon välistä näkymätöntä viestintää.

Lähirantamme oli peilityyni aamulla. Aallonmurtajien ansiosta jopa minä intouduin uimaan muutaman kerran ja se teki sielulle ja keholle hyvää.

TOP 5 vinkkiä erityisherkän matkustamiseen:

 1. Hotellin lokaatio on tärkeä. Keskeinen sijainti mahdollistaa erityisherkälle tärkeät lepotauot päivän aikana. Mitä helpompi on palata hotellille ja vastaavasti mennä hotellilta rannalle, kävelylle, luontoon, sitä mukavampaa matkustaminen on.
 2. Vastamelukuulokkeet. Tämä on ihan must. Vaimentaa mukavasti lentokoneessa ja myös hotellihuoneessa. Auttaa nukahtamaan, sillä usein hotelleissa äänet kantautuvat huoneisiin kuin valaan laulu.
 3. Ruokailu. Säännöllinen syöminen pitää kehoni ja mieleni kartalla ja viereystason sopivana. Keho haluaa rytmejä myös lomalla ja niistä kannattaa pitää kiinni. Metronomimaiseen tarkkuuteen ei kuitenkaan kannata pyrkiä, sillä loma on loma ja asioiden ottaminen rennosti on kaiken a ja o.
 4. Liikkuminen. Hotellin keskeinen sijainti tuo helppoutta, kuten myös mahdollisuuksien mukaan oma auto. Silloin pystyy liikkumaan omaan tahtiin. Pääsy luonnon äärelle ja pois kaikkein suurimmista hälinöistä onnistuu autolla helposti ja buustaa lomakokemuksen täysin uudelle levelille.
 5. Unirytmit. Jos onnistuu pitämään kiinni säännöllisestä rytmistä, niin se auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan. Kehon ja mielen ylikuormittuminen lomalla pysyy aisoissa ja mahdollisuus nauttia kaikesta kauniista ja kiinnostavasta on mahdollista.
  Myös vilkkaimmissa kohteissa vierailu on mukavaa varsinkin kun viettää siellä aikaa sopivan määrän.

  Matkustaminen latasi akkujani ja nautin joka hetkestä. Erityisherkkänä itselle sopiva matkustelu vaati opettelemista, mutta nyt kun ymmärrän päivittäisen palautumistarpeeni myös lomalla, on matkustelu auennut aivan uudella tavalla. Ja se on mahtava juttu.

  Aallot lyövät vasten merivesialtaan reunoja.

  2 comments

  1. Liisa Olkku-Ruotsalainen sanoo:

   Taas kerran Antti olet asioiden ytimessä ! Varmasti oli valoisa reissu.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *