Konfliktit ja erityisherkkyys

4.5.2021 Yleinen

Vältän konflikteja viimeiseen asti. Ne repii, ne riistää, ne kuluttaa ihan kaikki akut loppuun.

Jos ajaudun konfliktiin, niin sisällä velloo tulvakosken lailla.

Minulla on erityisherkkänä taipumus imeä sisääni kaikki mahdollinen ja vähän päälle. Varsinkin toisten ihmisten pienetkin mielialamuutokset puhumattakaan suurista räjähtämisistä saavat sisäisen maailmani kuohuksiin todella helposti. Koitankin pysytellä itselle sopivassa arkiympäristössä jotta mieleni järkkyminen ei tapahtuisi.

Konfliktitilanteessa saatan mennä usein aivan puihin, jolloin en pysty puolustamaan itseäni ollenkaan. Menen lukkoon. Sellainen tapahtuu myös tilanteissa, joissa olen eri mieltä ihmisen kanssa. Usein vasta jälkeenpäin harmittelen päiviä, joskus viikkoja, että olisi pitänyt sanoa näin tai noin. Konfliktissa vellominen on harmillista puuhaa.

Luonto rauhoittaa.

Jos olen ajautunut konfliktiin, niin pikainen poistuminen paikalta auttaa parhaiten. Luonto rauhoittaa ja varsinkin veden äärellä pääsen nopeiten balanssiin. Melkoisen usein vaaditaan kuitenkin useita päiviä, ennen kuin saan harmituksen ja konfliktin pois mielestäni. Joskus pitkienkin aikojenkin päästä saattaa mieleeni pulpahtaa konflikteja, tosin onneksi sitten jo paljon laimeampina aaltoina. Mielummin sitä nykyään vaikka koteloituu kotiinsa kuin menee tilanteisiin, joissa konfliktin mahdollisuus on olemassa.

Olisi kiva kuulla teidän vinkkejä konfliktien välttämiseen ja keinoja niistä ylipääsemiseen.

Leppoisaa toukokuuta 🙂

2 comments

  1. Liisa Olkku- Ruotsalainen sanoo:

    Positiivinen itsekkyys, minä tässä ja nyr olen arvokas !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *