TOP 5 positiviista asiaa erityisherkkänä miehenä olemisessa

8.6.2023 Yleinen

Oikeastaan koko erityisherkkyys lävähti tajuntaani vasta noin kolmevitosena. Ja olen kiitollinen siitä, että nyt yli kymmenen vuotta olen saanut tutustua itseeni paremmin. Erityisherkkyys konseptin ymmärtäminen on auttanut minua selviytymään arjessa huomattavasti mainiommin. 

Toivoin hyviä fiiliksiä päivääsi 🙂

Tähän postaukseen olen kasannut TOP 5 positiivista asiaa erityisherkkänä miehenä olemisessa:

 1. Syvä empatia: Erityisherkät ovat usein poikkeuksellisen empaattisia. Tämä voi olla suuri voimavara, koska se mahdollistaa syvemmät yhteydet muihin ihmisiin, auttaa ymmärtämään toisten tunteita ja reaktioita paremmin sekä tarjoaa mahdollisuuden olla tukena ja apuna. Tämän avulla olen saanut hyviä ystäviä myös aikuisena. Ystäviä, joiden kanssa maailmasta tulee parempi paikka.
 2. Tarkka huomiokyky: Erityisherkät ovat luonnostaan tarkkaavaisia, ja tämä on erityisen hyödyllistä monissa elämäntilanteissa. Huomiokyky voi johtaa uusiin oivalluksiin, yksityiskohtien huomioimiseen ja yleiseen syvempään ymmärrykseen ympäristöstä. Nämä taidot ovat auttaneet minua työelämässä esimerkiksi laajojen monimutkaisten sopimusten hahmottamisessa ja pienien mikroilmeiden ja -eleiden havaitsemisessa. Siitä on ollut suunnattoman paljon hyötyä. Aivan kuin pystyisin toisinaan lukemaan ihmisten ajatuksia!
 3. Luovuus ja intuitio: Monet erityisherkät ovat luonteeltaan luovia ja intuitiivisia. He kykenevät usein näkemään yhteyksiä, jotka muilta jäävät huomaamatta, ja luomaan uusia, innovatiivisia ideoita. Aaah, tämä on lemppariaiheeni. Minusta on aina tuntunut, kuin minulla olisi jokin kanava auki sellaiseen yhteiseen resonanssiin, josta olen pystynyt ammentamaan ja jakamaan muille fiiliksiä ja jopa kokonaisia tarinoita.
 4. Aito itseilmaisu: Erityisherkkä, joka ymmärtää ja hyväksyy herkkyytensä, voi ilmaista itseään avoimesti ja aidosti. Tämä voi johtaa syvempiin ja täyttävämpiin ihmissuhteisiin, sekä mahdollistaa aidon itseilmaisun niin työssä kuin vapaa-ajalla. Voi vitsi se tunne, kun saa itse olla aito ja pystyy luomaan fiiliksen ympärilleen jossa muutkin uskaltavat olla aitoja. Lämmin suositus kaikille.
 5. Rikas sisäinen elämä: Tämä rikkaus ilmenee usein voimakkaana tunne-elämänä, kykynä uppoutua ja nauttia taiteesta, musiikista tai luonnosta, tai kykynä elää täysillä hetkessä. Tämä rikas sisäinen elämä voi tarjota erityistä iloa, merkityksellisyyttä ja inspiraatiota. No tässä nappaan kiinni tohon luontoon. Joka ikinen kerta luonnossa oleminen maadoittaa ja rauhoittaa mielen nopeasti. Veden liplatus tai verkkaalleen soljuvan veden solina ovat parasta terapiaa. Toivoin enemmän luontoelämyksiä kaikkien päiviin!

Jokainen meistä on yksilöllinen ja ainutlaatuinen, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen tapansa kokea maailma. Mitkä ovat sinun positiiviset asiat herkkyydessäsi?

Mukavaa viikkoa teille kaikille!

3 comments

 1. Liisa Olkku- Ruotsalainen sanoo:

  Luonnossa oleminen, merentuoksu,kuvaan katseelllani – tuovat valtavasti iloa ja rikkautta miunkin elämään.
  Nuorempana työelämässä joskus ärsytti, kun reagoi toisiin herkästi ja näki jo miten asiat jatkossa menisivät. Toiset oivalsivat hitaammin eivätkä niin tarkasti; onhan siinä varmaan karjalaisuuttakin mukana.

  • admin sanoo:

   Oi meri on kyll ihan suosikkejani 🙏🏻 ja totta tuo toisten oivaltaminen viveellä. Usein se jaksaa hämmästyttää. Paljon valoa kesääsi 🙏🏻☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *