Miten menestyä erityisherkkänä kiireisessä maailmassa?

28.5.2024 Yleinen

Erityisherkkänä henkilönä (HSP) eläminen kiireisessä nykymaailmassa voi olla koukeroista ja jopa haastavaa. Erityisherkkyyden mukana on piirteitä, kuten voimakas reagointi ympäristön ärsykkeisiin ja syvällinen tunteiden käsittely. On täysin mahdollista kääntää nämä asiat vahvuuksiksi oikeilla strategioilla.

1. Ymmärrä herkkyytesi

Ensimmäinen askel menestymiseen on oman herkkyyden tunnistaminen ja ymmärtäminen. Tiedostamalla erityisherkkyytesi voit paremmin hallita sen tuomia haasteita. Tee testi täältä.

Herkkikselle on tärkeää itsetuntemus

2. Päivittäiset selviytymisstrategiat

Herkkyyden hallinta kiireisessä maailmassa vaatii käytännön selviytymisstrategioita eli arjen tekemistä itselle sopivaksi. Varaa aikaa päivittäiseen rauhoittumiseen ja palautumiseen. Tunnista itsellesi sopiva määrä. Esimerkiksi normaalina päivänä minulle riittää puolisen tuntia rauhoittumista. Tämä arjen pieni palvelus itsellesi auttaa myös stressin hallintaan.

3. Kannustavan ympäristön luominen

Kotona ja työpaikalla luodun kannustavan ja mahdollisimman aistiärsykkeettömän ympäristön merkitys on suuri. Suunnittele tila, joka on rauhallinen ja häiriötön. Vältä liiallisia aistiärsykkeitä ja pidä työtila ja tavarat järjestyksessä.

4. Itsehoitorutiinit

Erityisherkän hyvinvointi vaatii säännöllistä itsehoitoa. Mindfulness, rentoutustekniikat ja harrastukset, jotka tuovat iloa ja rentoutusta, ovat erityisen tärkeitä. Minulle toimii luonnossa kävely, kauniit maisemat j hiljainen ääniympäristö esimerkiksi virtaavan veden solina. Varaa aikaa itsellesi ja pidä huolta omista tarpeistasi ihan joka ikinen päivä 🙂

Päätelmä

Menestyminen erityisherkkänä kiireisessä maailmassa on mahdollista. Ymmärtämällä herkkyytesi, käyttämällä tehokkaita selviytymisstrategioita, luomalla kannustavan ympäristön ja huolehtimalla itsehoitorutiineista, voit elää täyttä ja tasapainoista elämää. Muista, että herkkyys on vahvuus!

🙏🏻☀️

2 comments

  1. Liisa sanoo:

    Luonto antaa meille kaikille voimia. Kukan kauneus, männyn kaarna , linnun laulu. Itselleni meri ja kivet ovat kovin tärkeitä !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *