5 tapaa, joilla erityisherkkyys muokkaa oppimista

8.9.2023 Yleinen

Mulle elinikäinen oppiminen on luontevaa ja oikeastaan henkireikä. Kurkkaa aikaisempi postaukseni oppimisesta klikkaamalla tätä. Tällä hetkellä opin taas kovaa vauhtia uutta ja kelailin, että miten erityisherkkyys tuo oppimiskokemukseen omat mausteensa.

5 tapaa, joilla erityisherkkyys on muokannut minun oppimistani:

Syvällisyys: Kyky nähdä syvemmälle auttaa ymmärtämään monimutkaisia konsepteja ja hahmottamaan laajempia kokonaisuuksia. Tästä kyvystä nautin sitä enemmän, mitä enemmän kokemusta on karttunut elämästä ylipäätänsä.
Tarkkaavaisuus: Jokainen pieni yksityiskohta on tärkeä. Tämä antaa etulyöntiaseman monissa oppiaineissa. Usein kotitehtävät ja tehtävät yleensä sujuvat minulta tarkan työskentelytapani johdosta.
Empatia: Ryhmätyöskentely ja sosiaaliset taidot ovat helpompia, kun tunnistaa ja ymmärtää muiden tunteita. Välillä tämä toki on raskasta, jos ryhmässä on eritasoisia oppijoita ja tekijöitä. Pääsääntöisesti kuitenkin muiden ihmisten herkkä tulkitseminen on ollut suuri rikkaus.
Intuitio: Luottamus omaan vaistoonsa on avain uusien oppimistapojen löytämiseen. Usein jonkin projektin tai tehtävän alussa minulle tulee heti fiilis siitä, miten homma olisi luontevaa viedä maaliin asti.
Omistautuminen: Kun aihe kolahtaa, erityisherkkä antaa sille kaikkensa ja sukeltaa syvälle. Esimerkiksi kirjoittamisen opiskelu on imaissut minut kokonaan mukaansa ja sen aiheen oppiminen innostaa aina.

Oppiminen on siisti juttu. Se on kuin jatkuvaa matkailua, jossa jokainen päivä tarjoaa uuden mahdollisuuden ymmärtää maailmaa paremmin. Eikä matka lopu koskaan – ja sehän on parasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *