Herkästi matkustamaan

12.5.2020 Yleinen

Myönnettävä se on, ikävä on matkustamista. Ja koronaviruksen sekä rajoituksien takia ei horisontissa ole näkyvissä vielä sitä, milloin pääsisi kokemaan uusia paikkoja.

Matkoilla saa kokeilla uusia ihania makuja. Kasviksia ja merenelävää. Annos oli maukas ja raikas. Ihana muisto.

Voin vieläkin maistaa yllä olevan annoksen maun ja tuntea suussani tämän pienen välipalan rapsahdukset juuri ennen auringonlaskua Phuketissa. Matkustamisessa erityisherkkänä ihmisenä arvostan mahdollisuutta kokeilla uutukaisia juttuja, kuitenkin sopivasti annosteltuna. Että vilkas mieleni ja kaiken imevä hermosysteemini saa tutustua uuteen palan kerrallaan ja nauttia siitä hetkestä ja tunteesta juuri silloin.

Rakastan katuja ja pieniä kujia, joita tämäkin vanha kaupunki Antalyassa oli tulvillaan. Upeat kukat kruunaavat kävelykokemuksen.

Vanhojen kaupunkien mukulakivet ja kapeat kujat ovat must-juttu matkoilla! Ihan parhautta. Herkästi matkustellessani vaalin aamujen hetkiä, kun kaupunki on juuri avannut silmänsä ja kaduilla on tilaa. Ne hetket ovat arvokkaita ja sopivat herkkiksen pirtaan loistavasti. Tunnen mukulakivien muodot jalkapohjissani katsoessani kujien kuvia.

Uskomatonta värien tykitystä Istanbulin tunnelmallisilla kaduilla.

Kuulen ihmisten äänet, skootterin ohimenevän pörinän ja korkokenkien kopinan kivilaattoja vasten. Silmät hakeutuvat automaattisesti hedelmien keitaaseen, joka vetää puoleensa. Se näyttää kauniilta kaupungin tummenneessa illassa. Hedelmien väriloisto huokuu terveyttä, joka on matkustelussani tärkeätä. Lomalla on ihana olla freesinä ja antaa aistien vyöryä päälle annoksina, joita voi lepyytellä hotellihuoneessa päiväunien kera.

Kaupungeissa on kaksi elämää: päivä- ja iltaelämä. Tykkään niistä molemmista. Iltaelämä on aina vähän mysteeri ja salaperäinen, kuten Antalyan sinisessä hetkessä.

Herkkään lomailuun sopii mainiosti luontoa, taidetta ja kaupunkimiljöötä, sopivasti sekoitettuna ja tarjoiltuna herkkinä suupaloina. Illalla on hauskaa katsoa, kun kaupunki muuttaa väriään. Sen ilme vaihtuu kokonaan ja edesssä on täysin uusi maailma. Sen tutkimista jaksaa tehdä, kunhan herkkiksen matkaan valittu hotelli sijaitsee mahdollisimman keskeisellä paikalla. Siksi, että rauhoittumaan pääsee tarpeeksi usein ja myös seikkailemaan. Parhautta on, kun liikkeellelähtemisen kynnys on matala.

Kyllä, luontoon kävellen, juosten ja pyörällä. Tämä upea oliivitarha tarjosi uskomattoman rauhoittavan pyöräilykokemuksen Kreetalla.

Luonto rauhoittaa, myös lomilla. Tykkään vanhoista kaupungeista, mutta paras mixi lomalla on olla sekä kaupungissa, että luonnossa. Hotellia ehkä joutuu vaihtamaan, että saa molemmat. Sen kanssa olen oppinut elämään ja mukavia matkoja päässyt tekemään, missä olen saanut molempia kokemuksia loman aikana. Vahva suositus.

Ikävä on matkustelua ja vielä koittaa se kaunis päivä, kun rajoja aukaistaan ja maailmassa koittaa uusi koronan jälkeinen aika. Käykää ihmeessä kurkkaamassa kanavaltani upeita 360-videoita ,käännelkää puhelintanne haluamaanne suuntaanja ihailkaa maisemia. Sillä tavalla saa edes vähän matkustamisen fiilistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *