Musiikki ja erityisherkkyys

17.4.2020 Yleinen

Pyyhin pölystä näytön ja kontrollerin eli koskettimiston. Laitoin äänikortin, vahvistimen ja mikrofonin virrat päälle. Käynnistin musiikkilaitteistoni yli vuoden tauon jälkeen. Musiikki oli mulle aikaisemmin kaikki kaikessa.

Splitin upea näkymä viereiseltä kukkulalta.

Nykyään musiikki on mulle nautinnon lähde, sellaisina erinä nautittuna kuin se kulloinkin sopii. Musiikin rooli on muuttunut elämässäni ohjaavasta voimasta rauhoittavaksi fiilisenergiaksi, positiivisten fiilisten airueeksi. Musiikki ja laulaminen tuo myös hyvää läsnäolemisen voimaa.

Kuuntelen aina välillä uusimpia hittibiisejä, jotkut niistä nousevat pitkäkestoisemmiksi suosikeiksi. Kirjoittamisen yhteydessä kuuntelen musiikkia, joka tukee tarinan fiilistä. Pääsääntöisesti leffamusiikkia siis. Aamuisin kuuntelen mielellään rauhoittavaa instrumentaalimusiikkia, samoin jos kehoni on ylivirittyneessä tilassa, niin saatan vetäytyä yksin makuuhuoneeseen ja kuunnella rauhoittavaa musiikkia tai sateen ropinaa. Musiikki voikin olla erityisherkälle hyvä tapa vetäytyä omaan rauhaan laskemaan kehon kierroksia alas.

Viihtyisä kapea kuja johdatti lyhtyjen valojen myötä tunnelmalliseen sisäpihaan, jossa ravintolan musiikki loi upeaa tunnelmaa.

Parhaimmillaan musiikki nostaa fiilistä ja vie mukavaan seikkailuun, pois koronapönöttämisen arjesta. Siksi kait kaivon esille laitteistoni ja pitkästä aikaa otin narulle pienen pätkän cover-biisiä Blinding Lihgtsia. Mitä musiikki tarkoittaa sulle, millaista musiikkia kuuntelet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *