Herkkää tunneälyä työelämässä

16.4.2023 Yleinen

Oletko herkkiksenä miettinyt, että miten kehittäisit erityislahjojasi palvelemaan sinua ja organisaatiotasi työelämässä?

Erityisherkkyydestä on hyötyä tunneälyn suhteen, sillä erityisherkkät ihmiset ovat usein herkempiä havaitsemaan ja tunnistamaan tunteita, tunneilmastoja, niin omia kuin muidenkin.

Tunneälyllä on suuri merkitys työelämässä, sillä se auttaa meitä ymmärtämään paremmin omaa käyttäytymistämme ja vuorovaikutusta muiden kanssa. Tunneäly auttaa meitä lukemaan muita ihmisiä ja ymmärtämään heidän tunteitaan ja tarpeitaan, mikä parantaa organisaatioissa ja yrityksissä kommunikaatiota ja vuorovaikutusta. Tämä lisää hyvän fiiliksen lisäksi myös työn tehokkuutta ja innovointikykyä.

Duunijutuissa ei ole koskaan liikaa empatiakykyä ja ymmärrystä erilaisista taustoista tulevia ihmisiä kohtaan. Tunneälyllä voi parantaa työyhteisön ilmapiiriä ja tehostaa yhteistyötä eli lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta, inklusiivisuutta. Alla muutamia vinkkejä, jos sinua kiinnostaa tietää lisää tunneälystä:

  1. Genos International: Australialainen yritys, joka on erikoistunut tunneälyvalmennukseen ja sertifiointiin. Heidän menetelmänsä perustuu tutkittuun tietoon ja heillä on laaja kansainvälinen verkosto.
  2. Emotional Intelligence Academy: Brittiläinen yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman tunneälykoulutuksia ja sertifiointeja. Heidän ohjelmansa perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja käytännön sovelluksiin.
  3. Six Seconds: Kalifornialainen tunneälykoulutusyritys, joka tarjoaa monipuolisia ja innovatiivisia tunneälykoulutuksia sekä sertifiointeja. Heidän menetelmänsä perustuvat käytännön sovelluksiin ja vuosikymmenien kokemukseen.
  4. TalentSmart: Yhdysvaltalainen yritys, joka on erikoistunut tunneälykoulutukseen ja sertifiointiin. Heidän ohjelmansa perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja käytännön sovelluksiin.
  5. Institute for Health and Human Potential (IHHP): Kanadalainen yritys, joka tarjoaa tunneälykoulutuksia ja sertifiointeja johtajuuden, stressin hallinnan ja suorituskyvyn parantamiseen. Heidän menetelmänsä perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja käytännön sovelluksiin.

Kaiken kaikkiaan, tunneäly auttaa meitä menestymään työelämässä ja rakentamaan vahvoja ja tuottavia työsuhteita. Työelämä muuttuu suuresti tekoälyn ansiosta seuraavien vuosien aikana. Ne organisaatiot, jotka kykenevät yhdistämään tekoälyn luomat mahdollisuudet ja ihmisten vuorovaikutuksen, kukoistavat.

TOP-3 vinkkiä tunneälyn ja herkkyyden hyödyntämiseen työelämässäsi tässä ja tänään:

  1. Kehitä sosiaalisia taitojasi. Sosiaaliset taidot ovat tärkeitä ”Hybrid World”:ssä ja tunneäly auttaa sinua kehittämään näitä taitoja.
  2. Itsereflektio: erityisherkkä pystyy usein tunnistamaan omat tunteensa ja tarpeensa herkemmin kuin muut. Tämä voi auttaa kehittämään itsetuntemusta ja itsereflektiota, mikä puolestaan auttaa kehittymään työelämässä ja saavuttamaan tavoitteita.
  3. Kehitä tietoisuutta omista rajoituksistasi ja tarpeistasi, jotta voit löytää sopivia rooleja ja organisaatioita, jotka tukevat erityisherkkyyttäsi, tunneälyäsi ja ymmärtävät Hybrid Worldin mahdollisuudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *