Pääsiäinen ja erityisherkkyys

22.4.2019 Yleinen
Kuopion kirkko piirtyi upeasti sinistä taivasta vasten pääsiäisenä

Olen viettänyt suurimman osan pääsiäisistäni sukutalossamme isän ja äitin luona. Tänä pääsiäisenä matkustelin Kolin, Korkeakosken, Kuopion kautta Lopelle tuttuihin maisemiin. Luonto oli läsnä jokaisessa lokaatiossa ja se teki hyvää mielelleni.

Ukko-Kolin huipulla mieli lepäsi. Olimme liikkeellä hetkenä, jolloin muut turistit olivat vielä matkalla lomille.
Näkymät olivat kansallismaisemassa ikoniset. Upea lempeä kevätsää rauhoitti mieltä.
Valloitimme kaikki Kolin huiput: Ukko-Kolin, Paha-Kolin ja Akka-Kolin. Akka-Kolin läheisyydessä oli upea katkennut mänty. Nämä maagiset kalliot ovat nähneet jääkauden.

Usein pääsiäisenä on sukutalossamme majaillut monipäinen väki. Pieniä lapsia ja naapurimökeissäkin on tullut juostua. Milloin alkoholinhuuruisena, milloin krapulassa, milloin selvinpäin. Olen kokenut erityisherkkälle mielelleni kaikki juhlapyhät ja juhlat melkoisen kuormittavina. Olenkin näin jälkeen päin tajunnut, että pääsiäisenä kokemani levottomuus on johtunut siitä, että mieleni ja kehoni ovat ravanneet täysin ylikierroksilla. Siihen päälle krapula, alkoholi ja suunnatoon suklaan syönti ovat tehneet olostani kerrassaan levottoman. Onneksi olen nyt löytänyt minulle sopivammat tavat kohdata juhlapyhät ja niiden mukanaan tuomat ihmiset ja vilskeen. Osaan sekä uskallan ottaa tilaa ja rauhaa itselleni, kun siltä tuntuu. Ja se on mahtava juttu.

Tänä pääsiäisenä olin päättänyt, että annan luonnolle aikaa ja upeissa Kolin maisemissa kevät auringossa mieleni lepäsi kansallismaisemassamme. Tein upean Koli 360° videon, joka löytyy Youtube kanavaltani. Kanavanin ikonin ja linkin löydätte sivuiltani alhaalta. Olen myös ladannut sinne 360° videon Luutalammin rauhoittumishetkestäni. Kun katsotte puhelimellanne Youtube-sovelluksella 360° videoitani, pääsette itse katsomaan noita upeita maisemia haluamastanne kuvakulmasta. Videoiden resoluution saa huippulukemiin klikkaamalla videon yläkulmassa näkyvää kolmea pistettä ja säätämällä resoluution maksimiin. Nauttikaa.

Korkeakosken upea 36 metrinen vesiputous kohisi kevään voimalla.

Mieleni rauhoittuu ja nautii luonnon helmassa, varsinkin kun luonto näyttää voimaansa. Korkeakosken vesipuotuksella kuohut olivat vangitsevaa katseltavaa.

Tänä pääsiäisenä säästyin suurimmilta osin ylivirittyneisyydeltä sen takia, että olen ymmärtänyt kehoni toimintaa erityisherkkyyden myötä. Millaisia tapoje te olette löytäneet juhlapyhinä, kuten pääsiäisenä, ylivirittyneisyyden välttämiseksi?

Kurkkasin sisään Kuopion tuomiokirkkoon pääsiäisenä ja yllätyksekseni se oli täysin tyhjä. Aistin ja kuvailin kirkon maagista tunnelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *