Rohkeus, uusi ura ja erityisherkyys – justformyself3

16.8.2019 Yleinen

Just for myself 3. Tämän ratkaisun tein itselleni. Jotta minun ja minun lähellä olevien ihmisten olisi parempi olla. Seitsemäntoista vuotta työtä takana ammatissa, joka oli minulle vaativaa ja suurelta osin liian raskasta. Erityisherkkyyteni ei tehnyt työskentelystä yhtään sen helpompaa. Mutta vihdoin rohkenin tehdä sen muuvin, jonka aika olisi ollut jo paljon aiemmin. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Intuitioni on sanonut alusta asti, että minulle sopisi jokin toinen työ paremmin kuin se myyntityö it-alalla, mitä pitkään tein. Mutta se mitä haluaisin tehdä on ollut aina enemmän tai vähemmän epäselvää. Joskus kristallinkirkkaasti olen tiennyt, mikä minusta tulee isona, mutta ne polut ovat kuitenkin olleet erityisherkälle mielelleni ja keholleni sellaisia, jotka eivät olisi kantaneet minua minkäänlaiseen muuhun maaliin kuin tuhoon. Ja ne polut eivät ole syystä tai toisesta sitten kunnolla auenneet minulle koskaan. Kuten esimerkiksi haaveilemani artistius.

Palanen taidetta Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Nyt oloni on seesteisempi kuin koskaan ja seuraavan vuoden sävelet jollain tasolla selviä. Kirjoittaminen on kulkenut matkassani teinistä asti. Lauluja olen kirjoittanut aina. Kirjoittamisen lisääminen elämääni on kiinnostanut minua jo pitkään ja olen suunnitellut kirjoja ja omia tarinoita jo yli vuosikymmenen. Yli kolmekymppisenä perustin ekan blogini ja sen jälkeen olen kirjoittanut laulujen lisäksi säännöllisen epäsäännöllisesti myös muutakin.

Kirjoittaminen, sitä teen seuraavan vuoden ja sen kortin haluan katsoa kunnolla. Aloitin tällä viikolla kirjoittajan opinnot ja se ratkaisu tuntuu todella hyvältä ja minulle sopivalta. On myös lohdullista ja mahtavaa huomata, että ryhmässämme on myös muita ikäisiäni samantyyppisissä tilanteissa. Odotan todella innoissani mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Olen onnekkaassa asemassa, sillä sain hommattua ihanasta Loviisasta pienoisen yksiön. Oman rauhankeitaani. Paikan, johon pääsen halutessani kirjoittamaan häiriöttömässä ympäristössä tarinoitani.

Päätös lähteä tällä iällä tiettyyn elintasoon tottuneena näin suurelle seikkailulle ei ollut helppo. Monta yötä, tuntia, päivää ja viikkoa sekä kuukautta ja vuotta tätä päätöstä pyörittelin. Erityisherkän mielen tarkkuudella punnitsin ja vellosin näissä ajatuksissa toooooodella pitkään. Mutta nyt päätöksen tehtyäni, koulun aloitettuani olen aivan super innoissani. Tein päätösken intuitioni pohjalta. Itseäni kuunnellen. Läheiseni ovat olleet kannustavia ja se on merkinnyt paljon. Rohkeutta tämä vaati paljon. Ja tietysti tuleva pelottaa. Ei tietoa mistä puroista kasvaa se virta, joka vie ja kantaa minua. Rakkaan edesmenneen mummini sanoin: ”Ei kukaan tiedä mitä tapahtuu, se on salattu”. Kaikkihan voi mennä todella hyvin. Mutta superjännäähän tämän on.

Oletteko te tehneet rohkeita elämänmuutoksia? Millaisia?

Ihana kahvilaterassi Tallinnassa vanhassa kaupungissa. Paikka, jossa olisi kivaa kirjoittaa vaikkapa tulevaa jännäritarinaani.

2 comments

 1. Mailis Nieminen sanoo:

  Heippa! Ihana lukea kirjoituksesi. Olet vihdoin löytänyt uuden oman tiesi eteenpäin. Itse kipuilen vakavan työuupumuksen kanssa. Itse en ole vielä löytänyt sitä tietä mitä lähtisin kulkemaan. Vanhaan en haluaisi enään palata ja uusi antaa vielä odottaa. Ahdistus vaan kasvaa, kun täytyisi jaksaa pohtia tulevaisuutta jaksamisen kannalta. Kirjoituksesi antaa itselleni toivoa, että myös minäkin voin löytää vielä sen mitä olen vuosia etsinyt.
  Nautinnollista päiviä sinulle!😊

  Terv. Mailis

  • admin sanoo:

   Moi Mailis! Kiitos viestistäsi! Suunta löytyi ja sitä kohti mennään tällä hetkellä. Tällä kertaa sain väistettyä uupumuksen tekemällä tämän pitkään miettimäni päätöksen, vaikka koville se otti ja pelottaa. Löydät varmasti uuden tien, sen aika tulee. Paljon voimia ja kärsivällisyyttä uupumuksen kanssa. Olen sen itse kerran kokenut. Siitä selviää ☀️ toivo on loistava asia ja oma jaksaminen kaikista tärkeintä. Paljon kaikkea hyvää sinulle ja mummini viisaita sanoja lainaten: ”Kaikki asiat menevät hyvin sinullakin loppujen lopuksi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *