Juhannus ja erityisherkkyys

18.6.2019 Yleinen

Odotin innolla juhannuksen alkamista nuorempana. Olihan edessä valon juhla ja ennen kaikkea kunnon bileet. Juhannuksia vietinkin aina enemmän tai vähemmän alkoholinhuuruisesti. Tosin yhden päivän pystyin juomaan, kahta en millään. Myös rosvopaistin tekeminen useampana juhannuksena on kuulunut perinteisiin. Milloin kaivoimme antennikaapelin poikki, milloin lapio teki viillon rosvopaistiin ja hiekka pääsi lihaan kiinni. Mutta myös onnistunut rosvopaisti on koettu ja se oli oikein hyvää se. Juhlimista, kokolle, lisää juhlimista, laulamista, saunomista, juhlimista ja aamun tunteina nukkumaan. Sellaista se juhannus oli.

Alkoholi oli ennen tärkeässä osassa juhannusjuhliani. Nykyään katson ihmeissäini, että miten muuta jaksavat rällästää. Se on varsin kummallista se, itse kun hakeutuu mielellään rauhaan aika pian juhlien alettua.

Tulevana juhannuksena odotan eniten juhannusaaton ruokaa ja juhannus aamun brunssia. Saunassa ehkä käyn. Tosin meillä on perinteenä ollut mennä saunaan mökkinaapureiden kanssa ja porukkaa on yleensä paljon. Miehet omaan ja naiset omaan sauna-aikaan. Siskoni tullee perheineen sukutaloomme juhlimaan keskikesää. Meillä on sopivan pieni porukka sopivan suuressa talossa. Tarkoittaen sitä, että pääsen halutessani omaan rauhaan aistitykitysten jälkeen. Ja hyvä niin. Toivottavasti meille kasaantuu oikein makoisa juhannusaaton illallinen sekä seuraavan aamun brunssi. Sen suurempia odotuksia tai erikoisuuksia ei tällä kertaa ole mielessä ruoan suhteen. Kunhan mahaan saa jotain maukasta.

Ihana ruoka ja pienen porukan leppoisa ilmapiiri ovat nykyjuhannuksen a ja o.

Ja sitten se kokko. Ehkä käyn ottamassa parit kuvat liekkien vangitsevasta maailmasta. Tosin kokko on mökkiyhteisössämme vasta iltakymmenelta ja porukka on silloin jo yleensä aika soossissa. Kokon jälkeen voinkin jo sitten mennä nukkkumaan ja odottelemaan seuraavan aamun makoisaa brunssia.

Millaisia juhannusperinteitä teillä on? Mikä juhannuksessa on mukavaa ja mitä olette kokeneet hankalaksi erityisherkkyytenne tähden? Oikein leppoisaa juhannusta teille kaikille.

Juhannus on valon juhla. Juhannuksena kaikki taiat ovat mahdollisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *