Kesäloma ja erityisherkkyys

27.6.2019 Yleinen

Tätä lomaa olen odottanut. Koko kevään. Olen murjoutunut, ottanut iskua ja tehnyt kuitenkin samalla lujasti töitä, vaikka ympärilläni on myrskynnyt. Työmaailma on näyttänyt taas kovaa puoltansa. Kuitenkin ne myrskyt ovat vahvistaneet minua sekä käsitystäni itsestäni ja työminuudestani. Ne kaikkein raskaimmat asiat töissä ovat lopulta näyttäneet suunnan minulle ja vahvistaneet intuitiivista käsitystäni työmaailmastani. Ja tämä loma, se tulee juuri täydelliseen hetkeen. Tämä kesäloma maistuu erittäin maukkaalta. Huomenna, kun työkone sulkeutuu, olen lomani ansainnut ja tulen nauttimaan siitä vapaana ja iloisin mielin.

Pulahtaminen kristallinkirkkaassa vedessä upeissa maisemissa on rentouttavaa.

Suurta matkustelua ei tällä lomalla tapahdu. Kotimaassa muutamissa kivoissa paikoissa käyminen kuuluu suunnitelmiin. Toivottavasti saan otettua muutaman mukavan 360° videonkin reissuiltani. Lisäilen niitä sitten youtubekanavalleni. Tällä lomalla nautin lukemisesta ja luonnosta. Keskitän ajatukseni loman hetkeen, päivään kerrallaan ja mahdollisesti myös tuleviin mukaviin asioihin. Olen ollut suunnattomassa paineessa töiden takia tämän kevään ja varsinkin viimeiset viikot, joten tuntuu ihanalta päästä voittajana ulos työn taistelukehästä ja heittäytyä loman vietäväksi.

Ihana pieni vaellusreitti Benidormissa. Kukkulan takana oli henkeäsalpaavat ja hieman vaarallisetkin pystysuorat parin sadan metrin pudotuksen suoraan mereen. Käveleminen luonnossa rentouttaa aina.

Erityisherkkänä henkilönä kesäloma on upea hetki päästä irti arjen pyörteistä ja ladata akkuja oikein kunnolla. Usein lomillani vähennän median käyttämistä ja koitan lukea ihan paperisia kirjoja. Lisäksi liikun paljon ja koitan olla tekemättä mitään kovin mieltä kuormittavaa. Tykkään olla rauhallisissa ympäristöissä. Toki välillä on mukava pyörähtää kaupungeissa aistimassa ihmisten lomatunnelmia ja tietysti käydä jäätelöllä. Aistiärsykkeitä koitan vältellä ja pysyttelen mielellään pienissä porukoissa suurten tapahtumien sijaan.

Kesällä on myös mukava tehdä ruokaa hieman rauhallisempaan tahtiin kuin normaalisti. Ja aion myös nukkua päiväunia. Ne ovat kerrassaan valloittavia rentoutumisen hetkiä. Tämä loma on hyvin ansaittu ja en malta odotta, että se huomenna alkaa. Millaisia kesälomasuunnitelmia teillä on erityisherkät ystäväni? Aivan mahtavia ja rentouttavia lomahetkiä teille kaikille.

Rentouttava auringonlasku Koh Samuilla. Meri pienine laineineen on visuaalisesti ja äänellisesti todella rauhoittava ympäristö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *