Miten löysin erityisherkkyyden?

30.12.2018 Yleinen
Tejeda ja Teide Eritysherkkyys rauha
Tejeda ja Teide Eritysherkkyys rauha

Pidin joululahjaa kädessäni. Kirja siellä selvästi oli. Sen pystyi tuntemaan selkeästi lahjapaperin läpi. Avasin lahjani. Kädessäni oli Elaine N. Aronin HSP Erityisherkkä ihminen kirja. Tämä tapahtui pari vuotta sitten. Olin jo netistä tutkinut erityisherkkyys-aihetta ja ajatellut, että minussa tuo piirre saattaisi olla sisäänrakennettuna. Kovakoodattuna. Luin kirjan nopeasti läpi ja suuri helpotuksen sekä innostuksen tunne läpäisi minut. Vihdoinkin ymmärsin edes vähän itseäni, vilkasta mielikuvitustani, kehoni outoja reaktioita kaiken maailman arkisiinkin asioihin. Olin saanut viitekehyksen, jota halusin tutkia lisää.

Olen lukenut useita self help kirjoja, käynyt ennustajilla, Minä olen messuilla, selannut nettiä. Etsinyt itseäni ennen ja burn outin jälkeen. HSP- kirja kuitenkin avasi silmäni lopullisesti. Moni outo asia sai järkeenkäyvän selityksen. En ollutkaan yksin, täysin erilainen. Meitä olikin koko joukko samoilla tavoilla tuntevia ja kokevia. Erityisherkkä mies. Sellainen olen ja sen kanssa elän mahdollisimman normaalia elämää.

Minulla erityisherkkyys näkyy ja ennen kaikkea tuntuu mm. seuraavissa asioissa:

Ajattelen ja punnitsen todella paljon ylipäätänsä asioita

Muutokset ovat minulle myrkkyä, kuten esimerkiksi työelämässä, kotiasioissa, ihmissuhteissa, ihan kaikessa.

Stressaan asioista, pienistäkin helposti.

Olen myyntityöpäiväni jälkeen usein täysin puissa, tiltissä, purjeissa.

Ruoka-aineallergioita. Kehoni reagoi ja on lapsesta asti reagoinut ruokaan. Kofeiini, alkoholi, nikotiini aiheuttavat minussa toisinaan suuriakin reaktioita.

Päähäni tupsahtelee hirmu paljon ideoita. Pystyn luomaan asioita täysin tyhjästä.

Luonto saa minut rauhoittumaan.

Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Tässä oli ensiraapaisu erityisherkkyyteeni ja siihen, kuinka sen lopulta löysin. Pienin muutoksin vien elämääni ja arkiympäristöäni kohti minulle optimaalista tilannetta. Ja se tuntuu hyvältä. Alla muutamia linkkejä erityisherkkyyteen. Tutustukaa ja tutkikaa. Materiaaleissa on paljon ajatuksia ja ideoita löytää rauhoittumisen tapoja tässä kiireisessä aistiärsykkeitä sykkivässä maailmassamme. Löytyi teistä itsestänne tai läheisistänne sitten erityisherkkiä piirteitä tai ei. Lopultahan se on ihan sama, mitä kautta apuja ja ajatuksia saa oman itsensä rauhoittamiseen ja kehittämiseen.

View this post on Instagram

mountainsunset@tejeda

A post shared by Arcticsensitivity (@arcticsensitivity) on

Natasha Bedingfieldin laulun sanojen mukaisesti: The rest is still unwritten

Ohessa linkkejä erityisherkkyydestä kertovaan materiaaliin:

https://www.erityisherkat.fi/erityisherkkyys/

https://www.adlibris.com/fi/kirja/ihana-herkkyys-9789511325055h

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *