Vesi ja erityisherkkyys

27.10.2019 Yleinen

Veden äärellä on ihan parasta. Järvi ok, meri vielä parempi. Meren äärellä rauhoitun todella hyvin. Jotenkin sen ajaton loiske, virtaus, liike tekevät aina todella syvän vaikutuksen. Hakeudunkin veden äärelle aina, kuin se vain on mahdollista. Mikä on teidän rauhoittava elementtinne? Oletteko enemmän järvi vai meri ihmisiä?

Kuohuvaa vettä on upea katsoa. Talvinen koski Lopella.

Veden ääntä on mukava kuunnella. Sateen ropinaa kuuntelen usein aamuisin, jos olen herännyt aikaisin ja haluan vielä nukahtaa. Sateen ropina rauhoittaa. Varsinkin silloin, kun olin vielä työelämässä ja stressi puski unen läpi tuntuen mahassa asti. Heräsin aikaisin aamulla paniikin omaiseen tunteeseen. Sateen ropina kuitenkin sai mieleni rauhoittumaan ja pystyin onneksi vielä jatkamaan unia. Luonnon äärellä kun pääsee virtaavan veden äärelle, niin se jotenkin aina sykäyttää. Tykkäättekö te sateen äänistä, koskista tai vesiputouksista?

Upea vesiputous ihanan vehreässä Madeiran saaressa keskellä Atlanttia. Madeira on all time favorite ihanan mulle sopivan luontonsa puolesta.

Lomamatkoillakin vesi on aina elementtinä mukana hetkessä jos toisessakin. Kaupungeissa usein on jokin vesielementti tuotu ihmisten iloksi. Tykkäättekö te katsella suihkulähteitä?

Split ja ilta-aikaan valaistu suihkulähde.

Meri. Sen äärellä on ihana olla. Merellä purjehtiminen ja veneily on ihan ok, mutta tykkään enemmän olla veden äärellä ja katsella sitä, kuin seilata sen aalloilla. Uimaan menen, jos on kuuma ja vesi tarpeeksi lämmintä, eli semmoset 25-27°. Vesi toimii myös voiteena silloin kun haluan rentoutua. Poreamme ihan suosikki. Myös suola-altaat ja hierovat vesisuihkut ovat mukavia. Avantoihmisiä en oikeastaan ole koskaan ollut. Kokeillut kyllä, mutta damn se on kylmää. Joo, kyllä siitä tulee ihan hyvä olo jälkeenpäin, mutta silti. Milloin olet viimeksi käynyt avannossa?

Upea meri ja Kreikan siintävä saari Milli Parkista kuvattuna.

Vesi on voitehista vanhin. Varsinkin juomana. Olen korvannut alkoholin lähestulkoon kokonaan vedellä. Janojuomana ihan paras ja muutenkin. Sokerilitkuista tulee aina jotenkin ällö olo. Tee menee kyllä. Kahvi ei niinkään. Vesi on hyvä juttu. Minun on parempi näin. Varsinkin erityisherkkänä nautintoaineet tuntuu, kuin ne vyöryisi päälle tsunamin voimalla. Vesi sopii siis hyvin minulle.

Upea auringonlasku ihanan meren äärellä. Aaltojen ääni on mukavaa kuunneltavaa.

Mikä on teidän suosikki veden suhteen? Rauhoittaako vesi teitä? Mulla se toimii aivan loistavasti sellaiseen. Sen äärellä on hyvä rauhoittua, mietiskellä, katsella ja tuntea yhteys luontoon sekä itseensä. Loistava paikka itsensä kehittämiselle ja inspiroitumiselle.

Auringonlasku Phuketissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *