Herkkää tunnelmanluontia työelämässä

23.4.2023 Yleinen

Me herkkikset aistimme, imemme ja tunnemme taikuuden lailla ympäristömme pienimmätkin vivahteet. Saamme herkän hermostosysteemimme ansiosta nanosekunnissa selville mikä tunnelma on tilassa johon saavumme. Näemme pienimmästäkin mirkoeleestä, mitä ihminen vierellämme oikeasti fiilailee.

Erityisherkkyys ja tunnelmanluonti ovat kaksi asiaa, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi työpaikkojen tehokkuuteen, psykologiseen turvallisuuteen ja monimuotoisuuteen. Tunnelmanluonnilla tarkoitetaan erilaisten tekijöiden yhdistämistä niin, että työpaikalla syntyy positiivinen ja innostava ilmapiiri. Ja tässä me herkkikset tunnumme olevan vielä lähes käyttämätön luonnonvara.

Meidän herkkisten mikroskooppisella fiilisten aistimistarkkuuden avulla duunipaikat voisivat oppia huomaamaan erilaisia näkökulmia ja tarpeita työyhteisössä ennen kuin ne edes ovat valtavirralla tiedossa. Herkkikset voivat auttaa näin luomaan inklusiivista ja tasavertaista työpaikkaa, jossa jokaisen ääni tulee kuulluksi ajoissa. Yrityksillä olisi mahdollisuus siirtyä reaktiivisesta konflikteihin ja ongelmiin reagoimisesta proaktiiviseen hyvän ilmapiirin luomiseen.

Tunnelmanluonnin kruunaamaton kuningatar on Marjo Rantanen. Jos sinulla on mahdollisuus, niin mene ihmeessä kuuntelemaan hänen esityksensä tunnelmanluonnista. Pääset myös nopsasti nauttimaan Marjon ajatuksista tunnelmanluonnista tilaamalla jonkun Marjon kolmesta kirjoittamasta tunnelmanluontikirjasta.

Marjo Rantasen mukaan kolme tärkeintä asiaa tunnelmanluonnissa ovat yhteisöllisyys, vuorovaikutus ja ihmisten kuunteleminen. Kun nämä kolme asiaa toteutuvat, syntyy luonnollisesti positiivinen ja kannustava ilmapiiri, joka edistää työpaikan tehokkuutta, psykologista turvallisuutta ja monimuotoisuutta.

Hyvätunnelmaista sunnuntaita teille kaikille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *