Poreamme, spa ja erityisherkkyys

17.3.2019 Yleinen

Upea auringonlasku. Rauhallinen off-seasong turistiaika Gran Canarialla saaren keskiosassa vuoristossa. Ilta sopivasti viilentynyt ja poreamme kutsui lempeällä lämpiällä vedellään. Aivan ultimaattisen rauhoittava ja upea kokemus. Näköala oli kerrassaan henkeäsalpaava. Sää oli kirkas ja naapurisaaren Teneriffan Teide tulivuorikin näkyi hienosti hotellin spa osastolle asti. Illan kruunasi ikoninen auringonlasku, josta nautimme infinity poolin lämpimässä vedessä. Lämmin rentouttava vesi ulkoilmassa upeissa maisemissa. Tämän enempää ei erityisherkkä mieleni ja kehoni voi pyytää rauhoittumiselta. Sopii minulle, erityisherkälle miehelle.

Parador Cruz de Tejada vuoristohotellin ikoninen infinty pool auringonlaskun aikaan.

Tallinnassa vanhassa kaupungissa asuessani 1700- ja 1800-luvun aikoihin rakennetussa kerrassaan upeassa vanhan rakennuksen taikaa ja henkeä huokuvassa asunnossa oli vanha upea amme. Vuokra-asunnon lattiat olivat vinot, ikkunalaudat leveät, uuni neuvostoajalta, lasivitriinissä Moskovan olympiakisojen maskotti ja muuta neuvostoajan pientavaraa. Tämä vanhan kaupungin kotini on toistaiseksi ollut ainut, missä minulla on ollut oma amme. Ja siitä nautin täysin rinnoin. Asunnon vanhat putket eivät aina ihan kunnolla toimineet ja kylpyhetkiä varten lämmitettiin vettä kattiloissa ja vedenkeittimellä. Joka kerta kylpy oli ihanan rentouttava ja amme olikin kovassa käytössä.

Yleensä en kestä voimakkaita hajuja, mutta kylpiessäni eukalyptyksen tuoksu on huumaavan rentouttavaa ja virkistävää. Jos minun pitäisi valita saunan ja ammeen väliltä kotini varustuksessa, olisi valinta erittäin helppo. Amme! Ja mielellään poreamme. Sitä kohden siis!

Spa osastolta oli silmiä hivelevällä merinäkymällä Benidormissa

Lämmin vesi ja mielellään poreet saavat mieleni ja kehoni rentoutumaan varsin tehokkaasti. Siksi koitan aina matkoilleni löytää kohteita, joissa hotellissa olisi spa tai huoneessa poreamme. Benidormissa hotellihuoneessamme oli poreamme sekä hotellin kattoterassin yhteydessä spa-osasto. Sen tietysti vuorkasimme käyttöömme yhtenä lomamme iltana auringonlaskun aikaan. Kauniit näkymät, rentouttavat vesihierontalaitteet ja turkkilainen sauna tuntuivat todella hyvältä. Koko aikuisikäni olen nauttinut poreammeesta ja lämpimistä altaista. Mieleni liikuttuu paljon myös kauniista näkymistä, kuten Tejedassa tai vaikkapa yläpuolisen kuvan merinäköala-spassa. Alla olevassa kuvassa on upea luonnon muovaava allas nimeltään Zeuksen luola. Tarun mukaan Zeus piileskeli luolassa veljeänsä Poseidonia. Luolan vesi on kirkasta. Vieraillessani siellä, moni päätti uidat tuossa mystisessa ja kirkasvetisessä luolassa. Matkoillani koen suurta rauhoittumista luonnosta ja usein juuri veden äärellä. Luola sijaitsi upean luonnonpuiston Milli Parkin kupeessa. Luonnossa kävely ja luolaan tutustuminen oli tuon lomamatkani yksi kohokohdista.

Zeuksen mystinen luola Milli Parkin kupeessa Turkissa

Jostain syystä meidän erityisherkkien miesten on vaikea puhua erityisherkkyydestä. Kovin monia miehiä ei tämän aiheen ympäriltä ole astunut julkisuuteen. Oheisessa linkissä Pirkka-Pekka Peteliuksen haastattelu erityisherkkyydestä. Pirkka-Pekkakin kokee suuria liikutuksen hetkiä luonnon kauneuden edessä.

https://www.iltalehti.fi/viihde/a/2015031619365386

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *