Yksin kaiken keskellä ja erityisherkkyys

1.9.2019 Yleinen
Kaiken keskellä yksin. Tästä oudosta asiasta tykkään. Pienissä erissä nautittuna.

Tykkään olla kaiken keskellä yksin. Yksin siten, ettei minun tarvitse olla sosiaalisessa kanssakäymisessä muiden kanssa, mutta saan kuitenkin katsella vaikkapa ihmisvilinää. Ostoskeskukset, kahvilat, niissä pääsen kokemaan tälläistä. Toki on vain pieni hetki, aika, jonka jaksan olla tuollaisessa ympäristössä kerrallaan. Sitten minun onkin jo päästävä omaan turvasatamaani. Mutta rakastan niitä hetkiä. Koen sykkeen, olen osa sitä, mutta kuitenkin yksin. Tarkkailen muita. En puutu ympäristööni ja minua ei ehkä huomata. Vaikea selittää tämän tarkemmin, mutta koen olevani tuolloin osa jotain suurempaa, saaden kuitenkin olla omassa maailmassani samaan aikaan.

Vanhat kaupungit ovat loistavia paikkoja toteuttaa yksin kaiken keskellä asiaa. Ihmisiä virtailee sinne tänne ja itse saa nauttia upeista rakennuksista ja vilinästä.

Ehkä se on yksi syy, miksi tykkään matkustella vanhoihin kaupunkeihin. Ne ovat yleensä keskellä, paraatipaikalla. Niissä on vilinää, mutta kadut kuitenkin rauhoittuvat iltaisin. Ja matkoilla varmistan aina, että minulla on keskeiseltä sijainnilta hotelli siksi, että pääsen vetäytymään kesken päivän omiin oloihini. Lataamaan akkuja. Illalla sitten taas jaksan vaellella ihmisten seassa. Tämä hämmentävä ristiriita on ollut minussa aina ja olen myös sitä ihmetellytkin. Mutta nautin siitä myös paljon. Tietysti stressitason ollessa korkealla, en hakeudu tälläisiin paikkoihin.

Upea rantaboulevardi Koh Samuilla. Ihmisiä, mutta samalla myös oma rauha.

Tämän takia tykkään myös käväistä ja nimenomaan vain käväistä, isoissa rakennuksissa, kuten museot, näyttelyt, avoimet tilat. Niissäkin paikoissa minulle tulee se sama outo turvallinen fiilis, kaiken keskellä, mutta silti yksin. Odotan jo innolla reilun viikon päästä häämöttävää matkaa Kroatiaan. Makarska ja Split ovat vierailun kohteena. Kamerat on viritetty ja siellä pääsen taas kokemaan tämän upean yksin kaiken keskellä fiiliksen. Onko teillä kokuemusta tämän kaltaisesta yksin kaiken keskellä olosta? Entä olisiko teillä jotain mahtavia vinkkejä Kroatiaan, vanhoihin kaupunkeihin, mielenkiintoisiin rakennuksiin tai vaikkapa luontoon liittyen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *