Työttömyys ja erityisherkkyys

23.9.2020 Yleinen
Mitä tarkoittaa, kun jättää menneisyyden työt taaksensa ja alkaa etsimään uutta suuntaa?

Millaista on olla erityisherkkä(mies) ja työtön? Veikkaan, että aika samanlaista, kuin olla kuka tahansa työtön. Onko erityisherkkyydestä hyötyä? Varmasti, jos sen ominaisuuden osaa valjastaa käyttöönsä. Moni erityisherkkä on saattanut tunnollisuudentuskissaan tehdä työtä, joka ei kertakaikkiaan sovi hänelle. Sitten on havahduttu uupumukseen ja suunnattomaan ahdistusvitutukseen. Umpikujiltakaan ei ole vältytty, saattika suoraan rotkoon putoamisilta. Kun työttömyys koittaa, on oiva hetki kasata luunsa, parsia vaatteet kuntoon, teipata haavat kiinni jesarilla ja pyyhkäistä kasvoista suurimmat liat pois ja tarttua käsillä olevaan tilaisuuteen. No mitä hittoa se sitten tarkoittaa?

Work, luck and hope eli ole valmis tekemään unelmasi eteen töitä, ottamaan vastaan kaikki tuuri sekä pitämään toiveikas mieliala yllä. Toinen työttömyys elämäni aikana on nyt päällä. Osaan ottaa sen jollakin tapaa rauhallisemmin kuin nuorempana, koska olen oppinut viimeisten vuosien aikana tuntemaan itseäni paljon paremmin erityisherkkyyteen tutustumisen myötä.

Haluan, että seuraava työ palvelee terveyttäni ja mieltäni parhaalla mahdollisella tavalla. On aika keskittyä omaan tekemiseeni sen sijaan, että ajattelisin sitä, mitä muut tästä tilanteestani oikein kelailevat.

Positiivista ja kiitollista mielialaa ei voi liikaa korostaa. Olen kiitollinen, että minulla on mahdollisuus juuri nyt ja tässä hetkessä etsiä uutta suuntaa työuralleni. Hyväksyn kaikki aikaisemmat ratkaisuni, opin niistä ja suuntaan kaiken energiani uuden löytämiseen tietyillä reunaehdoilla.

Kun tekee paljon töitä unelmansa eteen, niin lopulta onnikin osuu omalle kohdalle.

No mitä reunaehtoja erityisherkän sitten oikein kannattaa kyhäillä ympärillensä? Kuuntelen tällä kertaa intuitiotani herkällä ja armollisella korvalla. Sen olen oppinut, että rauhassa kannattaa ottaa ja katsella eri vaihtoehtoja avoimin silmin ja tarttua sellaiseen, joka OIKEASTI tuntuu sopivalta, pelkäämättä sitä, että uuden oppimiseen menee todennäköisesti aikaa sekä se voi vaatia verta, hikeä ja kyyneleitä. Töitä hakiessa reunaehdot on hyvä vetäistä sellaiseen kohtaan, jota mieli ja kehon fyysinen tuntemus luonnostaan vastustavat.

Koronavirusaika on tietysti tuonut työmarkkinoille niukkuutta ja paljon työnhakijoita, mutta se ei ole mikään tekosyy vetäytyä kuoreensa tai palata sopimattomaan aikaisempaan työhön. Ajattelen niin, että tämä uusi aika tuo myös kiinnostavia uusia mahdollisuuksia, joita ei kaikkia vielä edes kunnolla nähdä. Olisiko erityisherkkyydestä apuja näiden uusien pinnan alla kuplivien mahdollisuuksien näkemiseen? Uskon, että on!

Pelkäänkö tätä työttömyyttä? Ennemminkin olen utelias ja innolla odotan sitä, mitä kaikkea hyvää tulevaisuus tuo tullessaan. Maailmassa on todella paljon eri mahdollisuuksia elättää itsensä ja olla samaan aikaan tasapainossa mielensä, kehonsa, läheistensä sekä arkiympäristönsä kanssa.

Miten te muut erityisherkät olette kokeneet työttömyyden ja minkälaisia töitä olette lopulta löytäneet itsellenne?

Tsemppiä kaikille, olette arvokkaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *